Skip to main content

Vanliga frågor

Var vänder jag mig om jag som resenär har frågor om min Resplusbiljett?

Resplus erbjuder ingen egen kundtjänst. Istället hänvisar vi till den återförsäljare som sålt din biljett, eller det trafikföretag som trafikerar din resa.

För frågor om bokning och köp av Resplusbiljetter samt för planering av Resplusresor hänvisar vi till Resplus försäljningsställen, bl.a. SJ, Snälltåget och Öresundståg samt resebyråer som säljer fjärrtågsbiljetter.

Du kan också köpa och planera din Resplusresa via Resrobot.se.

För reklamationer, kontakta det säljställe där du köpt din biljett.

Vad har hänt med resplus.se?

Resplus.se har stängts ner eftersom Samtrafiken som ansvarar för tjänsten Resplus inte säljer biljetter direkt till resenärer. Vi hänvisar därför resenärerna till de återförsäljare och trafikföretag som säljer biljetterna till dig.

Var kan jag köpa Resplusbiljetter?

Resplusbiljetter köper du på de ställen där du brukar köpa dina tågbiljetter, d.v.s. på internet (www.resrobot.sewww.oresundstag.sewww.sj.sewww.snalltaget.se), hos fjärrtågföretagen (på telefon eller över disk) samt hos de flesta resebyråer.

Varför är det olika pris på samma Resplussträcka såld av olika försäljningsställen?

Precis som för vanliga tågbiljetter betalar du en bokningsavgift när du köper din Resplusresa. Bokningsavgiftens storlek varierar beroende på var du köper din biljett och vilket företag som säljer den. Trafikföretaget får samma ersättning oavsett vilken kanal du köper din biljett ifrån.

Vilka företag deltar i Resplus?

Klicka här för att se vilka företag som samverkar inom Resplus.

Vilka regler gäller för en Resplusresa?

Att resa med Resplus innebär att trafikföretagen och du accepterat ett avtal. De skyldigheter och rättigheter som finns regleras i Resplusvillkoren. Läs mer här.